RPTools.net

Discussion and Support

Skip to content

It is currently Sat Nov 25, 2017 12:59 am 






Reply to topic  [ 190 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Next

Previous topic | Next topic 

  Print view

Author Message
User avatar  Offline
Site Admin
 
Joined: Mon Jun 12, 2006 12:20 pm
Posts: 12103
Location: Tampa, FL
 Post subject: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 1:31 am 
This is the YAMTB(*) release.

(*)Yet Another MapTool Build

Quite a few bug fixes in this patch release and a lot of third-party libraries were updated to the latest version. Based on the Release Notes of the updated libraries, there should some speedups in various areas (JSON operations, for example). New license files have been added under lib/readme/ for those libraries that have been updated.

A Default.theme file is now included in the ZIP version and it can be copied to .maptool/config to ensure it is used. It reduces the horizontal padding of buttons from 12px to 4px. If your platform sets the current directory when you execute a program from the GUI, then copying the file won't be necessary. (Some platforms do this, some don't. Copying the file will work on all platforms.)

The various XML files for turning on debugging features and the shell scripts that can generate them have been moved into the Misc/ directory of the ZIP file to clean up the top-level directory a bit.

A new option on the Help menu should make it much easier to help people who are having problems with networking issues or other things. We can direct users to run that and then copy/paste the information into a posting here and we'll have a bunch of information about their setup that will be useful for diagnosing problems.

This is likely the last patch for 1.3. If you find a problem please report it, but be aware that problems that have known workarounds will be considered low priority and may not be fixed in 1.3. Those people doing translations can send me updated files at any time and I will roll those changes into a build, probably once every 4-6 weeks.


Top
 Profile  
 
 Offline
Great Wyrm
 
Joined: Tue May 26, 2009 7:51 pm
Posts: 2060
Location: Philadelphia, PA
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 6:46 am 
Thanks! Now maybe I can stop hearing about someone not being able to see when they move between maps.

_________________
Image
Time-Zone information UTC -5


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Fri Mar 20, 2009 4:40 am
Posts: 9421
Location: Netherlands
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 7:10 am 
WOOT! new build. Congrats! Does this mean that you now are going to focus you full effort on 1.4?

_________________
GETTING STARTED WITH MAPTOOLS - TUTORIALS, DOCS, VIDEOS, TOOLS, ETC

My stuff
Excel Tools: Table and Light editors
MT Tools: Bag of Tricks: Tools for Maptool, Dungeon Builder I, Dungeon Builder II,onMouseOverEvent and
DPI.
Frameworks: Dark Heresy, Rogue Trader, Deathwatch, Black Crusade, Only War, SET Card Game, RoboRally
Wiki: Debugging Tutorial, Speed Up Your Macros, Working With Two CODE Levels, Shortcut Keys, Avoiding Stack Overflow, READ THIS


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
RPTools Team
 
Joined: Thu Jun 01, 2006 1:05 pm
Posts: 5538
Location: Buffalo, NY
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 7:40 am 
wolph42 wrote:
WOOT! new build. Congrats! Does this mean that you now are going to focus you full effort on 1.4?


Depends on how well this build works. We are sitting back now, waiting and watching, to see how many praises or curses we get first. :lol:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Site Admin
 
Joined: Mon Jun 12, 2006 12:20 pm
Posts: 12103
Location: Tampa, FL
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 8:11 am 
wolph42 wrote:
WOOT! new build. Congrats! Does this mean that you now are going to focus you full effort on 1.4?

Well, I haven't had much time lately to begin with -- which is why it's taken a few weeks to get this build released! But yes, if this one doesn't have any big problems we're probably done. I'll still accept translations and put out builds over the new few months, but I don't expect anything major.


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Giant
 
Joined: Thu Jun 17, 2010 1:50 pm
Posts: 123
Location: Maine
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 8:26 am 
Azhrei- you rock!

Will go check it out now...

_________________
---------------------------------------------------------------------------
Now using Dolby Axon for RPG sessions.
(Forget Skype. Put your players into a 3D sound environment.)
---------------------------------------------------------------------------


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7955
Location: Bay Area
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 10:38 am 
Looks like the interface got a couple of tweaks. Purple active frames and frame padding reduced. So, far nothing has blown up on my end, so it's looking pretty good.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
RPTools Team
 
Joined: Thu Jun 01, 2006 1:05 pm
Posts: 5538
Location: Buffalo, NY
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 11:21 am 
aliasmask wrote:
Looks like the interface got a couple of tweaks. Purple active frames and frame padding reduced. So, far nothing has blown up on my end, so it's looking pretty good.


Yeah, I am noticing that too. That wasn't happening when I did my testing last night. I even notice the fonts being changed in the top menu. I bet this is the result of Azhrei putting in one last thing before release. LOL

_________________
How to use my bundled artwork (MT1.3B60+): http://forums.rptools.net/viewtopic.php?f=8&t=11759


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Giant
 
Joined: Thu Jun 17, 2010 1:50 pm
Posts: 123
Location: Maine
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 2:13 pm 
Don't know whether this was me upgrading to Snow Leopard or Azhrei putting it in (when in doubt it's the latter), but....:

-New fonts: The whole thing looks MUCH better.
-More responsive feel
-Light/Player view works properly again.
-Most of my German menu translations have finally made it in

This just on first notice.

Overall: A+! Great! Thanks Azhrei.

_________________
---------------------------------------------------------------------------
Now using Dolby Axon for RPG sessions.
(Forget Skype. Put your players into a 3D sound environment.)
---------------------------------------------------------------------------


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Fri Mar 28, 2008 11:30 pm
Posts: 1870
Location: Layfayette Hill, PA
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 6:24 pm 
Woo hoo!

_________________
D&D3.5 / Pathfinder Framework


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7955
Location: Bay Area
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Fri Oct 07, 2011 7:40 pm 
Hmm, just noticed the snap to grid changed. If I move a token slightly to the left or up, then it jumps to next square. This is something that use to happen, but was fixed.

edit: Also, it's kind of annoying that token label and move distance is below the FOW, but I'm not sure if having the token above the FOW be a good idea.. maybe only during the move?

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Dragon
 
Joined: Sat Oct 11, 2008 2:37 am
Posts: 739
Location: Limoges/Guéret, France
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Sat Oct 08, 2011 3:08 am 
Great news ! Will be used on monday night.

_________________
ImageImageImageImage


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Tue Aug 23, 2011 10:41 am
Posts: 1134
Location: Cornwall, UK
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Sat Oct 08, 2011 6:45 am 
aliasmask wrote:
Hmm, just noticed the snap to grid changed. If I move a token slightly to the left or up, then it jumps to next square. This is something that use to happen, but was fixed.


Seems to me a simple problem, "onTokenDrag" uses the top left coordinates as the mouse position, instead of the centre of the token. I'm a fan of the new font myself, much more clearer. It seems though I have to re-arrange all of my frames again as they have reverted to default, however this will only take a few seconds.

_________________
How to get around the two code nest limit in MapTool (and MOTE)


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
RPTools Team
 
Joined: Thu Jun 01, 2006 1:05 pm
Posts: 5538
Location: Buffalo, NY
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Sat Oct 08, 2011 7:54 am 
aliasmask wrote:
Hmm, just noticed the snap to grid changed. If I move a token slightly to the left or up, then it jumps to next square. This is something that use to happen, but was fixed.

edit: Also, it's kind of annoying that token label and move distance is below the FOW, but I'm not sure if having the token above the FOW be a good idea.. maybe only during the move?


OK, I just tested the token move - mine seems to be working fine with square grids. I did notice it a bit sensitive with hex grids. What grid are you noticing this issue with?

Also, regarding the Labels: Are you saying that we changed behavior with this version or that you are asking for a future request?

_________________
How to use my bundled artwork (MT1.3B60+): http://forums.rptools.net/viewtopic.php?f=8&t=11759


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Tue Aug 23, 2011 10:41 am
Posts: 1134
Location: Cornwall, UK
 Post subject: Re: MapTool 1.3 Final, patch04 (build 87)
PostPosted: Sat Oct 08, 2011 8:04 am 
dorpond wrote:
OK, I just tested the token move - mine seems to be working fine with square grids. I did notice it a bit sensitive with hex grids. What grid are you noticing this issue with?

I can't speak for aliasmask, but currently with this build on a 1 unit square grid with 50 pixels per square at 100% zoom, the following happens:

  • When I press and hold my left mouse button on a token, and move my mouse up, it takes one pixel of movement to move the token up.
  • When I press and hold my left mouse button on a token, and move my mouse left, it takes one pixel of movement to move the token left.
  • When I press and hold my left mouse button on a token, and move my mouse down, it takes fifty pixels of movement to move the token down.
  • When I press and hold my left mouse button on a token, and move my mouse right, it takes fifty pixels of movement to move the token right.

In other words, upon left click-hold/drag on a token to move it, the cursor now snaps (moves) to the top left corner of the grid cell at the start of the left click-hold/drag, and not to the centre as previously occurred.

_________________
How to get around the two code nest limit in MapTool (and MOTE)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 190 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Next

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 243 on Sun Nov 04, 2012 6:14 am

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Style based on Andreas08 by Andreas Viklund

Style by Elizabeth Shulman