RPTools.net

Discussion and Support

Skip to content

It is currently Sat Sep 23, 2017 2:33 am 






Reply to topic  [ 11 posts ] 

Previous topic | Next topic 

  Print view

Author Message
 Offline
Kobold
 
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:51 pm
Posts: 6
 Post subject: New combat model
PostPosted: Tue Aug 28, 2007 7:04 pm 
Hi there, I was whether anyone could help me with figuring out how to go about this.

Keep in mind I know nothing about java...

I need to figure the difference between 2 numbers and then find out if that number is less then a role on a d100..

cheers.. :)


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:51 pm
Posts: 6
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 29, 2007 10:56 pm 
anyone..?


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
TheBard
 
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Posts: 3478
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 30, 2007 3:36 pm 
I guess the question is, what are you trying to do?

Do you want to modify the .js file to load a dice tool function or are you asking for the java syntax?

_________________
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:51 pm
Posts: 6
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 30, 2007 8:34 pm 
cheers for the reply..

I really don't exactly know.. if there is already a syntax that will work inside dicetool then well and good, it'd be nice to know how to do the above but if there isn't then anyone who can help me with setting script within the .js file would much be appreciated.. :)


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Fri Apr 20, 2007 11:12 pm
Posts: 2317
Location: Albuquerque, NM
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 30, 2007 10:23 pm 
how's your game system work? I'm curious what you're using it for


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:51 pm
Posts: 6
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 31, 2007 9:49 am 
it's just a new combat model primarily used for army type combat that can also cross over to rpg style combat. It's not meant to be used statistically for anything complex in a rpg role.

I've remodeled it once and now I'm happy with it's relationship to variables between units etc. but i need to test it on a mass scale so i can work out damage numbers and overall balance.


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:51 pm
Posts: 6
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 01, 2007 9:24 am 
rptroll? anyone?..


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
TheBard
 
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Posts: 3478
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 01, 2007 9:40 am 
Here is the dicetool documentation.

http://rptools.net/doku.php?id=dicetool:documentation

You'll see a section that talks about functions.js. That is where you will put your new combat model.

I'm not versed in javascript so you'll need another resource for the syntax.

_________________
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Fri Apr 20, 2007 11:12 pm
Posts: 2317
Location: Albuquerque, NM
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 01, 2007 1:28 pm 
Tell me more! Sounds like you're running some sort of macro strategy game...

I don't use DiceTool so I'm not particularly sure how you run stuff and how scripting works, but lemme see if I can get the concept down without using javascript and then we'll go from there...

Where are you getting the new numbers? Are they random or are you wanting to tell it or?

So do you tell it "5 and 50" and then want it to roll 1d100 (result, say 60) and since 60 > 45, it's a failure (or success?)


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Tue Aug 28, 2007 6:51 pm
Posts: 6
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 07, 2007 12:54 am 
along those lines simplistically... if I gave away too much then it wouldn't be a secret project.. :)

well if no-one else can help me out.. ive tried looking for a a configurable dice program but this one seemed to be the way to go.... is there anything else out there?

I might just have to settle with a spreadsheet or something...


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
RPTools Founder
 
Joined: Tue Jan 31, 2006 11:10 am
Posts: 277
Location: Austin, TX
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 07, 2007 10:45 am 
I don't completely understand what sort of function you are wanting, otherwise I could throw together one in javascript or dicetool syntax.

This might help though

Code:
if (abs(var0 - var1) < d100, 1, 0)


That function works in the current dicetool syntax.

For my testing I set var0=50 and var1=20 and sometimes dicetool would print 1 and sometimes 0.

Does that help?

_________________
~Giliath


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 11 posts ] 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 243 on Sun Nov 04, 2012 6:14 am

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest





cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Style based on Andreas08 by Andreas Viklund

Style by Elizabeth Shulman