RPTools.net

Discussion and Support

Skip to content

It is currently Fri Oct 20, 2017 2:05 am 




Forum rules


Discussion regarding lmarkus001's framework only. Other posts deleted without notice! :)



Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Previous topic | Next topic 

  Print view

Author Message
User avatar  Offline
Kobold
 
Joined: Fri Aug 19, 2011 10:33 am
Posts: 5
 Post subject: Pathfinder Framework
PostPosted: Fri Aug 19, 2011 2:44 pm 
Hi All.

This is my first post here, so I'm hoping this is the right forum.
I've created a mostly complete Pathfinder Framework based off a 4e Framework I can't seem to find at the moment.
I figured it should be made available to you guys since it's just been sitting on my flashdrive for the last month.

What this Macro Has
  • Token Properties corresponding to the Pathfinder Roleplaying Game
  • Character Sheet Popup macro with General Info, Abilities, Stats, Defenses, and Skills tabs
  • Equipment Sheet Popup macro with Inventory, Group Loot, Weapon, and Offhand Weapon tabs
  • Save Macros, Initiative Macro, HP Macro, Rest Macro, Hero Point Macro, Attack Macro (basic attack), Power/Spell template macro
  • Skill Roll Macros
Image
More Pictures

Planned Features
  • Offhand (TWF) Macro
  • Support for Multiple Weapons

Bugs
  • Attack macro displays things like (+-4) because the + is hardcoded.

Let me know if you guys find any more bugs. I'm open to feature suggestions, but don't plan on doing much more development because this system works great for my gaming group. Feel free to expand on it, and if you do let me know so I can link you!

Install Instructions
  • Download the Campaign Properties and the Macro Set
  • Open your campaign
  • Go to Edit -> Campaign Properties and click the "Import" button
  • Select the PF-Properties.mtprops file
  • Create a new token, right-click, Edit...
  • Click the Config tab, and change the Properties dropdown to "Pathfinder"
  • With the token selected, right click the macro area and select "Import Macro Set"
  • Select the PF-NewMacroSet.mtmacset file
  • Click on the character sheet and equipment sheet macros and fill them in. Then you're set!

* This framework was built for MapTool version 1.3.b82 and will be supported on that version. Other versions might work, but if you get problems and you're not on b82 you'll get no support.


File comment: Campaign file for the framework with a sample token already on it.
PF-Campaign.cmpgn [1.85 MiB]
Downloaded 1354 times
File comment: New Character Macro Set (Token must be a Pathfinder token, see install notes)
PF-NewMacroSet.mtmacset [13.01 KiB]
Downloaded 1216 times
File comment: Campaign Properties
PF-Properties.mtprops [1.75 MiB]
Downloaded 1210 times


Last edited by Thundertoe on Thu Sep 15, 2011 7:53 am, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Thu Aug 04, 2011 1:43 am
Posts: 16
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Mon Aug 22, 2011 9:36 pm 
Very nice. If someone could run with this and plug in more stuff (not going to be me, I just started using RPT) like the various feat modifiers for attacking and such, this could be a considerably better macro setup than the standard 3.5 one.


Top
 Profile  
 
 Offline
Giant
 
Joined: Thu May 13, 2010 12:52 pm
Posts: 118
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Tue Aug 23, 2011 8:19 am 
Hrmm, it seems to want me to input defaults for all of the variables no matter what macro button I press. Do I need the 4e framework for this to work with?


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Kobold
 
Joined: Fri Aug 19, 2011 10:33 am
Posts: 5
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Tue Sep 13, 2011 9:50 am 
Zandel wrote:
Hrmm, it seems to want me to input defaults for all of the variables no matter what macro button I press. Do I need the 4e framework for this to work with?

Make sure you did all the steps in order, primarily:
  • Create a new token, right-click, Edit...
  • Click the Config tab, and change the Properties dropdown to "Pathfinder"

If your token isn't using the Pathfinder properties, then it's using the default basic ones and gets confused when the macros mention certain variables.


Top
 Profile  
 
 Offline
Cave Troll
 
Joined: Wed Jul 09, 2008 2:32 pm
Posts: 60
Location: Salem, Va.
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Wed Sep 14, 2011 10:23 am 
I followed the directions 100% and it looks like it set up correctly.

When you click on the character sheet tab you are instructed to put in values 1 at a time, but I don't know what over half of them even refer to. This looks like a very good framework for those of us who can't make heads or tails of the big PF framework, but at this time it is unusable for me.

It looks excellent otherwise. I probably just need to learn some more about maptools.


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Kobold
 
Joined: Fri Aug 19, 2011 10:33 am
Posts: 5
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Thu Sep 15, 2011 7:52 am 
Claybor wrote:
I followed the directions 100% and it looks like it set up correctly.

When you click on the character sheet tab you are instructed to put in values 1 at a time, but I don't know what over half of them even refer to. This looks like a very good framework for those of us who can't make heads or tails of the big PF framework, but at this time it is unusable for me.

It looks excellent otherwise. I probably just need to learn some more about maptools.

If you followed the instructions accurately, the character sheet will come up. I just ran through the install instructions once more, no problems. It sounds like the token you're using hasn't been changed to a "Pathfinder" token. The reason MapTool is asking for values is because the macros refer to values within the token that the "Pathfinder" properties set up. If the token is a "Pathfinder" token, those values exist, and the macro brings up the character sheet.

I'll upload a campaign file you can use with a token already on it to the original post. Though campaign files in b82 get randomly corrupted sometimes for me.


Top
 Profile  
 
 Offline
Great Wyrm
 
Joined: Tue May 26, 2009 7:51 pm
Posts: 2060
Location: Philadelphia, PA
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Thu Sep 15, 2011 9:55 am 
You could change your setup macro to set the "Pathfinder" ([H: setPropertyType("Pathfinder")])properties so the end user does not become frustrated.

_________________
Image
Time-Zone information UTC -5


Top
 Profile  
 
 Offline
Cave Troll
 
Joined: Wed Jul 09, 2008 2:32 pm
Posts: 60
Location: Salem, Va.
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Thu Sep 15, 2011 10:18 am 
Quote:
If you followed the instructions accurately, the character sheet will come up. I just ran through the install instructions once more, no problems. It sounds like the token you're using hasn't been changed to a "Pathfinder" token. The reason MapTool is asking for values is because the macros refer to values within the token that the "Pathfinder" properties set up. If the token is a "Pathfinder" token, those values exist, and the macro brings up the character sheet.

I'll upload a campaign file you can use with a token already on it to the original post. Though campaign files in b82 get randomly corrupted sometimes for me.


No offense intended. Your instructions are clear and easy and were followed 100%. When you hit the character sheet it starts asking for values 1 by 1, there is no character sheet.

The new campaign file crashes on loading. com.thoughtworks.xstream.io.streamexception

I want to thanks you for your efforts regardless of the outcome, I do appreciate you taking your time to get it worked out.


Top
 Profile  
 
 Offline
Great Wyrm
 
Joined: Tue May 26, 2009 7:51 pm
Posts: 2060
Location: Philadelphia, PA
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Thu Sep 15, 2011 11:00 am 
Claybor wrote:
The new campaign file crashes on loading. com.thoughtworks.xstream.io.streamexception

You probably have JAVA 7 installed and MapTool currently does not work with this version until the next release comes out or you run development. This may be the problems you are experiencing. I don't know as I have not tried this FW, but this is my suspicion.

_________________
Image
Time-Zone information UTC -5


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Kobold
 
Joined: Fri Aug 19, 2011 10:33 am
Posts: 5
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Thu Sep 15, 2011 12:11 pm 
Claybor wrote:
Quote:
If you followed the instructions accurately, the character sheet will come up. I just ran through the install instructions once more, no problems. It sounds like the token you're using hasn't been changed to a "Pathfinder" token. The reason MapTool is asking for values is because the macros refer to values within the token that the "Pathfinder" properties set up. If the token is a "Pathfinder" token, those values exist, and the macro brings up the character sheet.

I'll upload a campaign file you can use with a token already on it to the original post. Though campaign files in b82 get randomly corrupted sometimes for me.


No offense intended. Your instructions are clear and easy and were followed 100%. When you hit the character sheet it starts asking for values 1 by 1, there is no character sheet.

The new campaign file crashes on loading. com.thoughtworks.xstream.io.streamexception

I want to thanks you for your efforts regardless of the outcome, I do appreciate you taking your time to get it worked out.

Oh well. Sorry it didn't work out for you.
If it helps, I also created a token for you if you want to try that out. Its attached.


Ash_Ketchum.rptok [91.42 KiB]
Downloaded 191 times
Top
 Profile  
 
 Offline
Cave Troll
 
Joined: Wed Jul 09, 2008 2:32 pm
Posts: 60
Location: Salem, Va.
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Fri Sep 16, 2011 10:51 am 
Odd. I think I have found the issue. If I impersonate the token using the impersonate panel in maptools I get nothing, but if I right click on the token and hit impersonate from there, everything shows up and works. I get the character sheet. I figured it was just something screwey on this end as that is usually the case. Thanks again for the assistance, I am going to dig in a mess with this now. I believe this well help my current game out immensely.


Top
 Profile  
 
 Offline
Cave Troll
 
Joined: Wed Jul 09, 2008 2:32 pm
Posts: 60
Location: Salem, Va.
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Fri Sep 16, 2011 10:59 am 
Quote:
You probably have JAVA 7 installed and MapTool currently does not work with this version until the next release comes out or you run development. This may be the problems you are experiencing. I don't know as I have not tried this FW, but this is my suspicion.


Thanks, This must be a big part of it because I can't load the campaign now with these new settings imported and saved. Oh well.


Top
 Profile  
 
 Offline
Cave Troll
 
Joined: Sat Nov 25, 2006 8:51 pm
Posts: 65
Location: Chicago
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Sat Nov 05, 2011 6:20 pm 
Nice work! Definitely going to use this for something I am cooking up. Thank you for sharing.

A question about weapons: this primary / offhand weapon function is nice:

Quote:
AttackBonus=eval(WepAbilBonus)+WeaponEnhBonus+WeaponSpecialization+WeaponFocus+WeaponProficiency+WeaponMiscAtkBonus]


What are you thoughts cn PC/NPCs with more than one attack per round (ie a full attack)? It looks like the macro is going to use the same attack bonus each time, which isn't correct?


Top
 Profile  
 
 Offline
Cave Troll
 
Joined: Wed Jul 09, 2008 2:32 pm
Posts: 60
Location: Salem, Va.
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Mon Nov 14, 2011 2:52 pm 
This is working well for me with b87.

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Thu Jun 21, 2012 4:54 pm
Posts: 1
 Post subject: Re: Pathfinder Framework
PostPosted: Thu Jun 21, 2012 5:17 pm 
I found some buggs.
Every time i open the Equipment sheet it changes the Ability weapons are based on. Is there any easy fix to this?
Above the Initiative field it says "Do NOT add your dex bonus" but the initiative button doesn't include your dex bonus.
When selecting str bonus for a weapons damage ability it adds the bonus to the attack roll but not the damage roll.
When selecting strx1.5 it adds 1.5xstr to the attack rolls, which i don't think is correct.
The Framework looks cool but threes some small things, keep up the good work.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 243 on Sun Nov 04, 2012 6:14 am

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Style based on Andreas08 by Andreas Viklund

Style by Elizabeth Shulman