RPTools.net

Discussion and Support

Skip to content

It is currently Thu Dec 14, 2017 1:11 am 






Reply to topic  [ 8 posts ] 

Previous topic | Next topic 

  Print view

Author Message
 Offline
Kobold
 
Joined: Thu Sep 28, 2017 12:30 pm
Posts: 4
 Post subject: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 12:32 pm 
Hey, i dont know where to post this but since few weeks i got weird screen tearing problems. Updated java and Geforce driver


screen tearing.JPG
screen tearing.JPG [ 434.82 KiB | Viewed 198 times ]
Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7967
Location: Bay Area
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 1:08 pm 
You should try the troubleshooting options in the launcher to see if it fixes your problem. Try the OpenGL or DirectX ones first.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Thu Sep 28, 2017 12:30 pm
Posts: 4
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 1:54 pm 
If i open the troubleshoot tab i only see "select launcher logging detail" "off , info, warning, severe" and another box with Enable assertions

Dont know what to check here


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7967
Location: Bay Area
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 2:49 pm 
Ah, I'm using 1.4.1.7. You can add this line under advanced tab "-Dsun.java2d.d3d=false" for the directX fix OR this line "-Dsun.java2d.opengl=True" for the openGL fix.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Thu Sep 28, 2017 12:30 pm
Posts: 4
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 3:11 pm 
Im using the starting batch file. Is it possible to add this line under advanced and still start maptools with the batch file ?


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Demigod
 
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:53 am
Posts: 3782
Location: MD
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 4:42 pm 
Alanox3 wrote:
Im using the starting batch file. Is it possible to add this line under advanced and still start maptools with the batch file ?

Post your Help>Gather Debug

That will give us the version you're using and the memory settings.

_________________
Maptool is the Millennium Falcon of VTT's -- "She may not look like much, but she's got it where it counts."


Top
 Profile  
 
 Offline
Kobold
 
Joined: Thu Sep 28, 2017 12:30 pm
Posts: 4
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 6:41 pm 
==== MapTool Information ====
MapTool Version: 1.4.0.0

MapTool Home...: C:\Users\XXX\.maptool
Max mem avail..: 910M
Max mem used...: 245M

==== Java Information ====
Java Vendor.: Oracle Corporation
Java Home...: C:\Program Files\Java\jre1.8.0_144
Java Version: 1.8.0_144
Result of executing 'java -version':
............: Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_144-b01)
............: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.144-b01, mixed mode)


==== OS Information ====
OS Name........: Windows 10
OS Version.....: 10.0
OS Architecture: amd64
PATH...........: C:\Program Files\Java\jre1.8.0_144\bin;C:\WINDOWS\Sun\Java\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;c:\programdata\oracle\java\javapath;c:\program files (x86)\razer chroma sdk\bin;c:\program files\razer chroma sdk\bin;c:\windows\system32;c:\windows;c:\windows\system32\wbem;c:\windows\system32\windowspowershell\v1.0\;;c:\windows\system32;c:\windows;c:\windows\system32\wbem;c:\windows\system32\windowspowershell\v1.0\;c:\program files (x86)\skype\phone\;c:\windows\system32;c:\windows;c:\windows\system32\wbem;c:\windows\system32\windowspowershell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Users\XXX\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;;.
Number of Procs: 12

==== User Information ====
User Name: XXX
User Home: C:\Users\XXX
User Dir.: C:\Users\XXX\Desktop\DSA\Test


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7967
Location: Bay Area
 Post subject: Re: Screen tearing
PostPosted: Thu Sep 28, 2017 6:50 pm 
I really recommend using the latest version with the launcher, but you can add that command in the batch file after the maptool.jar call (same line after any quotes).

example:
Code:
C:\Users\Chris\AppData\Roaming\JWrapper-MapTool\JWrapper-Windows64JRE-00044487682-complete\bin\java -Xms64M -Xmx2048M -Xss4M -Dsun.java2d.d3d=false -DMAPTOOL_DATADIR=C:\Users\Chris\.maptool   -jar MapTool-1.4.1.7-fat.jar run


The above is actually generated with launcher at the bottom.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 8 posts ] 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 243 on Sun Nov 04, 2012 6:14 am

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Style based on Andreas08 by Andreas Viklund

Style by Elizabeth Shulman