RPTools.net
http://forums.rptools.net/

How to get RPTools source via Eclipse and subversion
http://forums.rptools.net/viewtopic.php?f=7&t=421
Page 10 of 10

Author:  Azhrei [ Wed Jul 03, 2013 11:02 am ]
Post subject:  Re: How to get RPTools source via Eclipse and subversion

Use the prebuilt configurations. If you press and hold on the Run or Debug buttons in the toolbar you'll get a drop down menu of options. You should see ones like "MapTool (Std)" and "MapTool (German)". Those will execute the main application and set the locale for whatever your system default is (English, in my case) or force it to German (if you select the second one).

You can use the "Run configurations..." or "Debug configurations..." menu option to set up your own. See the Eclipse docs for that.

Once you do the above once, the configuration you used previously becomes the default so a simple (and quick) left-click on the toolbar icon will launch the app again.

If you're new to both Java and Eclipse, I suggest doing one of the introductory tutorials on the eclipse.org web site that take you through the process of creating a Java project, adding a few files to it, building it, running it, and debugging it. This will give you the necessary experience with Eclipse and also teach you the basics of Java. Once you've done that you can start another thread with specific questions, if you have any.

Good luck, and thanks for joining us at RPTools. :)

Author:  yorick [ Fri Jul 04, 2014 11:17 am ]
Post subject:  Re: How to get RPTools source via Eclipse and subversion

I have installed Eclipse and tried building maptool. This works, mostly, but it complains that it can't find the launcher zip. The build.xml refers to ../launcher. I cannot, however, find launcher in the rptools SVN repository. Is there another repository I should add where I can check out the launcher project?

Author:  smaudet2 [ Sun Mar 01, 2015 4:54 pm ]
Post subject:  Re: How to get RPTools source via Eclipse and subversion

Pretty sure there are two repos.

Also, why do I have to use svn. Ugh. There is a Git repo but it looks out of date.

Author:  RPTroll [ Tue Mar 03, 2015 12:36 pm ]
Post subject:  Re: How to get RPTools source via Eclipse and subversion

Hopefully this was answered other places. :)

Let me know if it's still confusing.

Page 10 of 10 All times are UTC - 6 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/