RPTools.net

Discussion and Support

Skip to content

It is currently Sun Oct 22, 2017 4:13 pm 




Forum rules


Posting now open to all registered forum users.



Reply to topic  [ 12 posts ] 

Previous topic | Next topic 

  Print view

Author Message
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7887
Location: Bay Area
 Post subject: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Mon Jan 16, 2017 3:31 am 
Have you ever been running a game and an unexpected keyboard mash suddenly deleted everything you had? I have, tonight. I've had this happened to me before, but I couldn't explain what happened. But tonight I was observant enough to realized what happened. Maybe you have a plate of food before your keyboard or an over friendly cat, but if you hit Alt followed by holding down the spacebar, you will lose your current game.

Alt will select the file tab, space - select new campaign, space - discard current campaign, space - Yes. That's all it takes.

What I suggest is setting the default to NO to avoid this problem in the future. I know this has happened to other people but they didn't know what happened either.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Fri Mar 20, 2009 4:40 am
Posts: 9413
Location: Netherlands
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Mon Jan 16, 2017 3:56 am 
viewtopic.php?f=86&t=26811&view=unread#p265385

_________________
GETTING STARTED WITH MAPTOOLS - TUTORIALS, DOCS, VIDEOS, TOOLS, ETC

My stuff
Excel Tools: Table and Light editors
MT Tools: Bag of Tricks: Tools for Maptool, Dungeon Builder I, Dungeon Builder II,onMouseOverEvent and
DPI.
Frameworks: Dark Heresy, Rogue Trader, Deathwatch, Black Crusade, Only War, SET Card Game, RoboRally
Wiki: Debugging Tutorial, Speed Up Your Macros, Working With Two CODE Levels, Shortcut Keys, Avoiding Stack Overflow, READ THIS


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7887
Location: Bay Area
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Mon Jan 16, 2017 1:08 pm 
Heh, yeah. This is a bug that needs to be addressed. Actually, during my game I was trying to point to the map, missed and hit the alt key and then held down the space bar *poof* campaign gone.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Mon May 10, 2010 11:59 am
Posts: 1684
Location: Chicagoland
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Mon Jan 16, 2017 4:20 pm 
Don't do that. :mrgreen:

_________________
-Jamz
____________________
Custom MapTool 1.4.x.x Fork: maptool.nerps.net
More information here: MapTool Nerps! Fork | TokenTool Nerps! Fork
Custom TokenTool (version 1.0b33): TokenTool.exe


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Demigod
 
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:53 am
Posts: 3731
Location: MD
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Tue Jan 17, 2017 12:58 am 
This *is* a pretty serious issue. I have had it wreck a game before (in which I was a player)... never triggered it myself but, as noted in the other thread, could see how easy it could happen.

Is there a fix in for it yet?

_________________
Maptool is the Millennium Falcon of VTT's -- "She may not look like much, but she's got it where it counts."


Last edited by Full Bleed on Tue Jan 17, 2017 6:13 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Mon May 10, 2010 11:59 am
Posts: 1684
Location: Chicagoland
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Tue Jan 17, 2017 5:44 am 
not yet. I should get to it soon.

_________________
-Jamz
____________________
Custom MapTool 1.4.x.x Fork: maptool.nerps.net
More information here: MapTool Nerps! Fork | TokenTool Nerps! Fork
Custom TokenTool (version 1.0b33): TokenTool.exe


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Fri Mar 20, 2009 4:40 am
Posts: 9413
Location: Netherlands
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Tue Jan 17, 2017 7:01 am 
I thought that Azh had solved this already?

_________________
GETTING STARTED WITH MAPTOOLS - TUTORIALS, DOCS, VIDEOS, TOOLS, ETC

My stuff
Excel Tools: Table and Light editors
MT Tools: Bag of Tricks: Tools for Maptool, Dungeon Builder I, Dungeon Builder II,onMouseOverEvent and
DPI.
Frameworks: Dark Heresy, Rogue Trader, Deathwatch, Black Crusade, Only War, SET Card Game, RoboRally
Wiki: Debugging Tutorial, Speed Up Your Macros, Working With Two CODE Levels, Shortcut Keys, Avoiding Stack Overflow, READ THIS


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7887
Location: Bay Area
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 11:15 pm 
This happened in my game tonight, again. This time to my GM and not me personally. Hitting the Alt key and holding the spacebar will not save all your current work and load a new campaign.

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Demigod
 
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:53 am
Posts: 3731
Location: MD
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Mon Jul 03, 2017 1:02 am 
aliasmask wrote:
This happened in my game tonight, again. This time to my GM and not me personally. Hitting the Alt key and holding the spacebar will not save all your current work and load a new campaign.

This, along with the busted Autosave, should be a Priority Fix. Together they can really wreck a game.

_________________
Maptool is the Millennium Falcon of VTT's -- "She may not look like much, but she's got it where it counts."


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Mon May 10, 2010 11:59 am
Posts: 1684
Location: Chicagoland
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Wed Jul 12, 2017 1:26 pm 
Are there github issues created for these? I haven't had time to work on MT for a while but maybe others will pick it up.

_________________
-Jamz
____________________
Custom MapTool 1.4.x.x Fork: maptool.nerps.net
More information here: MapTool Nerps! Fork | TokenTool Nerps! Fork
Custom TokenTool (version 1.0b33): TokenTool.exe


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Posts: 7887
Location: Bay Area
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Tue Aug 22, 2017 1:04 am 
Sounds like this problem has been addressed and whenever we get a new release it will be implemented.

viewtopic.php?f=60&t=23681&p=267488#p267488

_________________
Downloads:


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
TheBard
 
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Posts: 3482
Location: Austin, Tx
 Post subject: Re: [FREQ 1.4] No spacebar enter option
PostPosted: Thu Sep 07, 2017 8:07 am 
I tested this on Linux for 1.4.1.8. Alt Space doesn't select the File menu. Unsure whether it did before 1.4.1.8 or not.

_________________
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 12 posts ] 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 243 on Sun Nov 04, 2012 6:14 am

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest





Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Style based on Andreas08 by Andreas Viklund

Style by Elizabeth Shulman