RPTools.net

Discussion and Support

Skip to content

It is currently Wed Jul 30, 2014 4:14 pm 




Forum rules


PLEASE don't post images of your entire desktop, attach entire campaign files when only a single file is needed, or generally act in some other anti-social behavior. :)



Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Previous topic | Next topic 

  Print view

Author Message
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Fri May 12, 2006 7:56 pm
Posts: 6300
Location: Las Cruces, NM
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 10:59 am 
Doesn't Text go on the current drawable layer? If you add a new GM only layer and put Text on it then it would be hidden from the players, yes?

_________________
Call me, Hex Boy.

Visit http://www.darkisle.com for photos of castles, cairns, standing stones, and other ancient sites in the British Isles.


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Dragon
 
Joined: Wed Dec 13, 2006 10:43 pm
Posts: 638
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 10:59 am 
I'm trying to say I'm not against the idea of adding layers, but can we keep the layers standard or how you add them standard, so we can eventually build rule sets for game types, and better exchange maps between rule sets.


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Wed Sep 27, 2006 5:50 am
Posts: 1897
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:00 am 
As I understand it this is a request for one more layer - a GM's features layer.

This would be above the background layer but below the token layer and allow for standard GM things like secret door markers, notes and traps. Everything on it is invisible to players. Is this what's being proposed?


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Giant
 
Joined: Fri Mar 17, 2006 10:53 am
Posts: 140
Location: Dexter, MI
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:03 am 
I am all for a GM secret layer.

_________________
Legendsmiths presents: Narosia * Sea of Tears, a complete fantasy setting for the Hero System. Visit www.narosia.com


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Codeum Arcanum (RPTools Founder)
 
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:16 pm
Posts: 11389
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:04 am 
torstan wrote:
As I understand it this is a request for one more layer - a GM's features layer.

This would be above the background layer but below the token layer and allow for standard GM things like secret door markers, notes and traps. Everything on it is invisible to players. Is this what's being proposed?


That's my understanding of it. I think I'll put it in for b18 and we can decide if it "works" or not

_________________
Dreaming of a 1.3 release


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Fri May 12, 2006 7:56 pm
Posts: 6300
Location: Las Cruces, NM
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:05 am 
Phergus wrote:
Doesn't Text go on the current drawable layer? If you add a new GM only layer and put Text on it then it would be hidden from the players, yes?


So now I've tried and I see that Text isn't going on the currently selected layer. Seeing as it is presented with the other drawing tools that do go on the selected layer this is a bit inconsistent.

_________________
Call me, Hex Boy.

Visit http://www.darkisle.com for photos of castles, cairns, standing stones, and other ancient sites in the British Isles.


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Codeum Arcanum (RPTools Founder)
 
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:16 pm
Posts: 11389
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:08 am 
Phergus wrote:
Doesn't Text go on the current drawable layer? If you add a new GM only layer and put Text on it then it would be hidden from the players, yes?


Not currently. The text labels are on a layer all their own.

_________________
Dreaming of a 1.3 release


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Codeum Arcanum (RPTools Founder)
 
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:16 pm
Posts: 11389
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:08 am 
Phergus wrote:
Phergus wrote:
Doesn't Text go on the current drawable layer? If you add a new GM only layer and put Text on it then it would be hidden from the players, yes?


So now I've tried and I see that Text isn't going on the currently selected layer. Seeing as it is presented with the other drawing tools that do go on the selected layer this is a bit inconsistent.


Does the layer control panel come up when you are on the text tool ? I can't remember

_________________
Dreaming of a 1.3 release


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Deity
 
Joined: Fri May 12, 2006 7:56 pm
Posts: 6300
Location: Las Cruces, NM
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 11:27 am 
Quote:
Does the layer control panel come up when you are on the text tool ? I can't remember

It goes away once you click on the Text tool but if you have been working with the other tools on a specific layer it would kind of follow that your text would go there as well.

I pretty much haven't used Text much because it is always visible to players.

I don't know if I want it to be more like a drawable or more like a token. Right now it is kind of in-between but without the benefits of either. :)

_________________
Call me, Hex Boy.

Visit http://www.darkisle.com for photos of castles, cairns, standing stones, and other ancient sites in the British Isles.


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Wed May 17, 2006 1:10 pm
Posts: 1044
Location: "The Biggest Little City In The World!"
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 12:11 pm 
Trevor, would this "layer over token" idea also cover what we had talked about a few months ago? I was thinking of the ability to easily add special effects to tokens to show things like spell states or magical conditions. I wasn't sure if this would be handled as a layer over token function in the map, or if it would be better handled by being able to link multiple instances of tokens with different states.

How I had imagined the latter would be to create all of your "states" in token tool as overlays. Then link them all together, so that when you create a token, token tool would also create copies of that token with the various overlays, all linked together. Then in Maptool, you could right click on the token, go to the "states" section, and select whichever state you want to show, and instead of the X's and O's we currently use, Maptool would just select the altered version of the original token and replace the normal token with the token that has the appropriate overlay.

Or would all of this be easier to do with adding this idea of an extra layer in MT?

_________________
"Neither hexes nor squares can confine me!"

James Anthony
"It's all in your head....."
http://www.spelz.net


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Codeum Arcanum (RPTools Founder)
 
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:16 pm
Posts: 11389
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 12:17 pm 
There's two different layers that have been discussed, one is for tokens, the other for drawables.

The extra token layers are in need of discussion to figure out a good and consistent way to present that information.

The secret GM drawable layer is pretty easy to implement and use (or ignore if so inclined), so we'll try that one out first.

The drawable layer wouldn't help you token state issue. Instead I think your idea of grouping tokens together would help in that case.

_________________
Dreaming of a 1.3 release


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Great Wyrm
 
Joined: Wed May 17, 2006 1:10 pm
Posts: 1044
Location: "The Biggest Little City In The World!"
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 12:33 pm 
I'm totally voting yes on the hidden drawable layer, especially if it allows the text to be viewable only to the GM. While that is being developed, will it be possible to make the text moveable, once it's created? Sometimes my aim isn't so good and it takes me a couple times to get it placed exactly where I want it.

_________________
"Neither hexes nor squares can confine me!"

James Anthony
"It's all in your head....."
http://www.spelz.net


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Giant
 
Joined: Fri Mar 17, 2006 10:53 am
Posts: 140
Location: Dexter, MI
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 2:10 pm 
TINQ (The inevitable next question).

Will it be possible to select items on the hidden layer and move them to a visible layer?

_________________
Legendsmiths presents: Narosia * Sea of Tears, a complete fantasy setting for the Hero System. Visit www.narosia.com


Top
 Profile  
 
User avatar  Offline
Codeum Arcanum (RPTools Founder)
 
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:16 pm
Posts: 11389
Location: Austin, Tx
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 3:48 pm 
mudpyr8 wrote:
TINQ (The inevitable next question).

Will it be possible to select items on the hidden layer and move them to a visible layer?


Heh, definitely knew that was coming ;)

The problem is that it suffers from the same problem all the other layers do: the eraser. Moving a single drawable may not give you the expected results. You have to move every drawable to keep things consistent.

I'll have to think about it some more, and welcome some of your thoughts on how that might work.

_________________
Dreaming of a 1.3 release


Top
 Profile  
 
 Offline
Giant
 
Joined: Mon Feb 19, 2007 12:18 am
Posts: 156
Location: Perth, Western Australia
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 26, 2007 6:39 pm 
trevor wrote:

Heh, definitely knew that was coming ;)

The problem is that it suffers from the same problem all the other layers do: the eraser. Moving a single drawable may not give you the expected results. You have to move every drawable to keep things consistent.

I'll have to think about it some more, and welcome some of your thoughts on how that might work.


Can I ask a really silly question (sorry if it's off topic)... how are drawables handled? are they kept each in their own seperate container or are they grouped together on a layer? is there a class "Drawable"? also, why would the eraser have problems dealing with them - I'm seriously not trying to be a pain, just interested to know :)

I have never programmed in Java before so I'm not sure what's easier to code..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Who is online

In total there are 5 users online :: 1 registered, 0 hidden and 4 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 243 on Sun Nov 04, 2012 6:14 am

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests





cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Style based on Andreas08 by Andreas Viklund

Style by Elizabeth Shulman