Server not working

Thoughts, Help, Feature Requests, Bug Reports, Developing code for...

Moderators: Azhrei, dorpond, trevor

Forum rules
PLEASE don't post images of your entire desktop, attach entire campaign files when only a single file is needed, or generally act in some other anti-social behavior. :)
Post Reply
Warlord2020
Kobold
Posts: 3
Joined: Sat Apr 11, 2020 9:16 am

Server not working

Post by Warlord2020 »

Hello MapTool Community, I am trying to find the correct forum, but this is all I can access. I have been using MapTool for over 20 years and now I can't get a server to work properly. I need help, LOL in this and many other things lol.

Dell Optiplex 7010 / Intel Core i5 3570 3.4ghz / Win 10 Pro / Jave 8 update 241 / MapTool 1.5.14 and 1.4 / MapTool tries to use 10.0.0.91 as the local address / the following is from ipconfig--
Microsoft Windows [Version 10.0.17763.1098] (c) 2018 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\steve>ipconfig
Windows IP Configuration
Ethernet adapter Hamachi:
Connection-specific DNS Suffix . :
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2620:9b::197e:d537
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::89e:44d7:9d3e:d592%18
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 25.126.213.55
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 2620:9b::1900:1
25.0.0.1
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.in.comcast.net
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:803:500:bea0::e882
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2601:803:500:bea0:b9c7:985c:1830:610
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:803:500:bea0:2ca5:b4a3:afa1:4564
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:803:500:bea0:2ccb:8543:6465:edff
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:803:500:bea0:5561:2b9d:3e1f:fbdd
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:803:500:bea0:5d51:4b4a:206d:8ea9
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2601:803:500:bea0:98b9:bb8c:60de:2085
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b9c7:985c:1830:610%2
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.91
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::6085:d9ff:fe85:5b32%2
10.0.0.1

Wireless LAN adapter Wi-Fi:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.in.comcast.net
Wireless LAN adapter Local Area Connection* 1:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Wireless LAN adapter Local Area Connection* 2:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :

I have tried to port forward - using Xfinity - the port is open on canyouseeme.org but my players either get timed out connecting or booted after about 5 -10 minutes after login in. I have used the default port as well as a different port above the restricted numbers, specifically 44414.
I have disabled Windows Defender and use Norton - as I have for 20 years without incident
I have tried UPnP as well to no success, without port forwarding enabled
I have just started to explore Hamachi - but initial test could not get a player connected
I have ZERO networking skill and experience - only from troubleshooting on my own. My friend that was tech support is no longer available.

I don't want to screen share on Discord anymore, since you can't hide anything that way. I would like to get this up and running by the 23rd, our next session. I am willing to have one of you remote in if that is easier. I trust MapTool. I am available at any time in any timezone to get this fixed. email - [email protected] call 463-202-8226 EDT
Thanks.

Phergus
Deity
Posts: 7112
Joined: Fri May 12, 2006 8:56 pm
Location: Middle of Nowhere, NM
Contact:

Re: Server not working

Post by Phergus »

I have tried to port forward - using Xfinity - the port is open on canyouseeme.org but my players either get timed out connecting or booted after about 5 -10 minutes after login in.
That the port shows as open and they can at least sometimes connect means the port forwarding is good.

Did this problem just show up recently? Anything change in your network environment? Did you switch from having your computer wired via Ethernet to using WiFi? New computers devices on the network?

User avatar
aliasmask
Deity
Posts: 8580
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Location: Bay Area

Re: Server not working

Post by aliasmask »

When you setup your port forward and use an ip, is that ip a reserved address for your computer? If you go to Connected Devices in your Comcast router it will show the Online devices. Under DHCP/Reserved IP it should say Reserved IP. You can click the Edit button on that line to set if not. Make sure the IP shown there is the one for the Port Forwarding. You'll need to restart your computer after doing this to make sure you connect properly.

Warlord2020
Kobold
Posts: 3
Joined: Sat Apr 11, 2020 9:16 am

Re: Server not working

Post by Warlord2020 »

Yes Phergus, The machine in reference is a new machine for this. Got it in Jan 2019. Have had this issue since about Jan of this year. No hardware changes, went from MT 1.4 to 1.5 to try and fix it. Connecting using ethernet cable.

Yes, aliasmask, the port 10.0.0.91 is reserved for my PC

You guys sound better at this than me. Either of you want to test a server or remote in and see if you can find the setting that is glitched?

User avatar
aliasmask
Deity
Posts: 8580
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:11 pm
Location: Bay Area

Re: Server not working

Post by aliasmask »

I can try and help if you catch me at the right time. You can look for me on the Discord Server and see if I'm available.

Warlord2020
Kobold
Posts: 3
Joined: Sat Apr 11, 2020 9:16 am

Re: Server not working

Post by Warlord2020 »

thank you very much!!!!!!!
- what is your time zone? I will join the server now. You can friend me if you want to see I am online.

Post Reply

Return to “MapTool”