How to get RPTools source via Eclipse and subversion

Progress reports and musings from the developers on the current gaming tools.

Moderators: dorpond, trevor, Azhrei

Post Reply
Phergus
Deity
Posts: 7132
Joined: Fri May 12, 2006 8:56 pm
Location: Middle of Nowhere, NM
Contact:

Post by Phergus »

If you are building MT, you don't need the InitiativeTool or CharTool directories.

User avatar
CuZnDragon
Kobold
Posts: 21
Joined: Fri Oct 26, 2007 9:23 pm
Location: San Antonio, TX
Contact:

Post by CuZnDragon »

I assume I don't need the cvs-X directory or the distrib directory...

Phergus
Deity
Posts: 7132
Joined: Fri May 12, 2006 8:56 pm
Location: Middle of Nowhere, NM
Contact:

Post by Phergus »

And dicetool, test, tokentool & web aren't needed as well.

User avatar
Hawke
Great Wyrm
Posts: 2261
Joined: Sat Apr 21, 2007 12:12 am
Location: Albuquerque, NM
Contact:

Post by Hawke »

jay wrote:Source forge changed how you access SVN recently. The URL should be https://rptools.svn.sourceforge.net/svnroot/rptools instead. Also, Trevor was having problems checking stuff in as well yesterday. Maybe he has some more info for you.


Think the first post could be edited with this new information? Thanks!

User avatar
jay
RPTools Team
Posts: 1767
Joined: Tue Feb 07, 2006 1:07 am
Location: Austin, Tx
Contact:

Post by jay »

Done

wrathgon
Dragon
Posts: 735
Joined: Wed Feb 06, 2008 10:28 am
Location: Guildford, UK

Post by wrathgon »

when i go to add new repository i get this msg just clicking through it though if going to be a problem please tell me

Error validating server certificate for https://rptools.svn.sourceforge.net:443:
- Unknown certificate issuer
Fingerprint: fb:75:6c:40:58:ae:21:8c:63:dd:1b:7b:6a:7d:bb:8c:74:36:e7:8a
Distinguished name: Equifax Secure Certificate Authority, Equifax, US

wrathgon
Dragon
Posts: 735
Joined: Wed Feb 06, 2008 10:28 am
Location: Guildford, UK

Post by wrathgon »

hey guys i dl the source code but cant seem to find way to run it, when i try to says cant run, i dl both maptool dir and tired can anyone walk me through how to compile and run this, i am not fimilar with this compilier

Phergus
Deity
Posts: 7132
Joined: Fri May 12, 2006 8:56 pm
Location: Middle of Nowhere, NM
Contact:

Post by Phergus »

wrathgon wrote:hey guys i dl the source code but cant seem to find way to run it, when i try to says cant run, i dl both maptool dir and tired can anyone walk me through how to compile and run this, i am not fimilar with this compilier


Not sure what you mean by that. You are, or should be, using the normal Sun Java compiler which if you are using Eclipse is pretty much transparent to you.

If you mean you're not sure how to run MT out of Eclipse then that is pretty straightforward. If you have checked out the source correctly you should have project under the Package Explorer called maptool[maptool/trunk]. Click on the little plus icon and it should list a bunch of jar files, some folders and way down at the bottom a file called MapToolClient.launch. Right click on that and select Run As.../Run and then click on the Run button when the dialog opens. MapTool should start if everything is copacetic. After this you can just click on the Green play button on the toolbar to run it again.

There are other ways as well but that should work.

wrathgon
Dragon
Posts: 735
Joined: Wed Feb 06, 2008 10:28 am
Location: Guildford, UK

Post by wrathgon »

thanks that was i was after but i get this when i do that
Launch configuration MapToolClient references non-existing project maptool.

Phergus
Deity
Posts: 7132
Joined: Fri May 12, 2006 8:56 pm
Location: Middle of Nowhere, NM
Contact:

Post by Phergus »

When you checked out the source did you check out the trunk or did you do it from the level above?

Does your Package Explorer look something like this:

Image

wrathgon
Dragon
Posts: 735
Joined: Wed Feb 06, 2008 10:28 am
Location: Guildford, UK

Post by wrathgon »

no i took at root dir maptool so i need to check out truck dir?

User avatar
trevor
Codeum Arcanum (RPTools Founder)
Posts: 11311
Joined: Mon Jan 09, 2006 4:16 pm
Location: Austin, Tx
Contact:

Post by trevor »

wrathgon wrote:no i took at root dir maptool so i need to check out truck dir?


Correct.

When you do that a MapTool launch item will show up in the Run menu
Dreaming of a 1.3 release

wrathgon
Dragon
Posts: 735
Joined: Wed Feb 06, 2008 10:28 am
Location: Guildford, UK

Post by wrathgon »

thanks got it working, now i need to firgure out how to test this token pic swaping, dont seen any options in token.... NM got it :)

User avatar
applekor
Giant
Posts: 154
Joined: Thu Jul 03, 2008 3:52 pm
Location: Not Here

Post by applekor »

OK, I give up.

I've got Eclipse running, but when I attempt to check out the repository, an authentication box pops up at about 66% progress as it is attempting to retrieve the /maptool/trunk/src/net/rptools/maptool/model/SightType.java file. Hitting "OK" on the box causes it to stop and report an authentication error.

Any ideas?

Phergus
Deity
Posts: 7132
Joined: Fri May 12, 2006 8:56 pm
Location: Middle of Nowhere, NM
Contact:

Post by Phergus »

No idea what that might be. Seems to be working fine for me.

Post Reply

Return to “Developer Notes”