SVN 5776

Notes on testing the latest builds of MapTool

Moderators: dorpond, trevor, Azhrei

Post Reply
User avatar
Azhrei
Site Admin
Posts: 12064
Joined: Mon Jun 12, 2006 1:20 pm
Location: Tampa, FL

SVN 5776

Post by Azhrei »

I've committed some more code updates. You can right-click on the maptool project and choose Team > Show History to see what the changes have been. In the mean time I'll distill the commit history into an entry on the wiki's ChangeLog page as time permits.

I'm particularly interested in testing of the saving-at-exit-while-auto-save-is-running-results-in-no-save-file bug. The autosave routine runs in a separate thread so it's difficult to reproduce every possible interaction. Please set your autosave duration to 1 minute and then load a large campaign and when you exit, try saving the campaign. The goal is to get the autosave to kick in while MapTool is saving and exiting, or to have MT try to save while the autosave is already running. Please do this on a backup copy of your campaign!! I'd hate to have you lose something important with this one!

I still have a few other bugs I want to fix, but I'd like to get b87 out because it fixes the Java 7 problem (or "might", at least). And we're getting a lot of reports of that particular error from users. The other bugs are things that can be continued to work on (meaning there *might* be a b88) but these are pretty important.

Thanks!

User avatar
Azhrei
Site Admin
Posts: 12064
Joined: Mon Jun 12, 2006 1:20 pm
Location: Tampa, FL

Re: SVN 5777

Post by Azhrei »

Update: Added another bug fix. Up to SVN 5777.

This is for the bug in which one or more layers of the map weren't displayed right after loading a campaign; instead, the user had to force the map to be regenerated, such as by zooming in or out.

neofax
Great Wyrm
Posts: 1694
Joined: Tue May 26, 2009 8:51 pm
Location: Philadelphia, PA
Contact:

Re: SVN 5776

Post by neofax »

If anyone wants me to make a build of this so they don't have to install Eclipse and such, let me know. I plan to make one anyhow so I can test this tomorrow.

User avatar
patoace
Dragon
Posts: 313
Joined: Mon Sep 24, 2007 6:10 pm
Location: Rancagua - Chile

Re: SVN 5776

Post by patoace »

Any action about this bug?

viewtopic.php?f=3&t=18735

User avatar
Azhrei
Site Admin
Posts: 12064
Joined: Mon Jun 12, 2006 1:20 pm
Location: Tampa, FL

Re: SVN 5776

Post by Azhrei »

Sorry, I posted this to my Google+ stream but not here. :(

This is not going to be fixed. The entire undo/redo function is pretty messed up. While it works in the simple case, there is no synchronization of what's in the queue between machines (which I think is where your symptoms are coming from). Unfortunately the whole implementation is wrong -- it's not synchronized across machines, it's not per-layer, per-map, or per-client, and the structures used to maintain the list are not easily adapted to any of the above.

So the only change I've made is to ensure that "Clear All Drawings" is synchronized across all clients (it wasn't before) but that's all that will happen for 1.3.

Folks in this forum are expected to have access to the SVN repository and the list of changes is in the history there (and I'll get them into the change log this weekend) so that's where to find the discussion of what has been fixed. I likely won't be responding to individual questions about this-or-that bug in this thread since that's not what it's for. :|

User avatar
Azhrei
Site Admin
Posts: 12064
Joined: Mon Jun 12, 2006 1:20 pm
Location: Tampa, FL

Re: SVN 5776

Post by Azhrei »

Btw, there's nothing in b87 that breaks compatibility with b86, even when connected to it during a game. I plan to use the development version (from within Eclipse) for my game tonight since DEVELOPMENT versions will connect to any other version...

User avatar
patoace
Dragon
Posts: 313
Joined: Mon Sep 24, 2007 6:10 pm
Location: Rancagua - Chile

Re: SVN 5776

Post by patoace »

Azhrei wrote:Folks in this forum are expected to have access to the SVN repository and the list of changes is in the history there (and I'll get them into the change log this weekend) so that's where to find the discussion of what has been fixed. I likely won't be responding to individual questions about this-or-that bug in this thread since that's not what it's for. :|

Ok, I'm sorry :oops:

User avatar
Azhrei
Site Admin
Posts: 12064
Joined: Mon Jun 12, 2006 1:20 pm
Location: Tampa, FL

Re: SVN 5776

Post by Azhrei »

Another patch committed. It appears that I didn't include the xmlpull library dependency in the build path that was committed. So MapTool 5778 is the latest, along with rplib 5779.

(Both needed the new XML library since they both use XML load/save files and both were updated to the latest XStream library and that's where the dependency comes from.)

Post Reply

Return to “Testing”