[FREQ] setSnapToGrid

If you have an idea for a new feature, please discuss it in the main MapTool forum first, then post a summary of the discussion here. Use the first Sticky as a template.

Moderators: dorpond, trevor, Azhrei, giliath, jay, Mr.Ice

Post Reply
User avatar
RPTroll
TheBard
Posts: 3148
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Location: Austin, Tx
Contact:

[FREQ] setSnapToGrid

Post by RPTroll »

I would like to be able to turn on and off snap to grid as part of a macro.
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image

User avatar
JamzTheMan
Great Wyrm
Posts: 1872
Joined: Mon May 10, 2010 12:59 pm
Location: Chicagoland
Contact:

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by JamzTheMan »

Why not.
-Jamz
____________________
Custom MapTool 1.4.x.x Fork: maptool.nerps.net
Custom TokenTool 2.0 Fork: tokentool.nerps.net
More information here: MapTool Nerps! Fork

User avatar
RPTroll
TheBard
Posts: 3148
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Location: Austin, Tx
Contact:

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by RPTroll »

This is 15.11 in the tracking spreadsheet.
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image

d4rkAlf
Cave Troll
Posts: 35
Joined: Thu Apr 16, 2015 9:48 am

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by d4rkAlf »

RPTroll wrote:I would like to be able to turn on and off snap to grid as part of a macro.

Do you want it to turn snap to grid on and off for the entire map/campaign or just for a single token?

User avatar
Jagged
Great Wyrm
Posts: 1306
Joined: Mon Sep 15, 2008 9:27 am
Location: Bristol, UK

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by Jagged »

I would think for a selected token, something like:

Code: Select all

setSnapToGrid(true [, tokenId])

User avatar
RPTroll
TheBard
Posts: 3148
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Location: Austin, Tx
Contact:

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by RPTroll »

Sorry for the delay. I must have missed the first post notification.

I would like it on a per token bases.

Thy syntax should be as above.

(true|false[,tokenId)
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image

User avatar
RPTroll
TheBard
Posts: 3148
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Location: Austin, Tx
Contact:

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by RPTroll »

Looks like this was included as part of the last build. When I try to run
[snapTokenToGrid(1,tokenId)]

undefined function: snapTokenToGrid
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image

User avatar
Jagged
Great Wyrm
Posts: 1306
Joined: Mon Sep 15, 2008 9:27 am
Location: Bristol, UK

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by Jagged »

I think the function is called setTokenSnapToGrid.

I will add some documentation soonish :)

User avatar
RPTroll
TheBard
Posts: 3148
Joined: Tue Mar 21, 2006 7:26 pm
Location: Austin, Tx
Contact:

Re: [FREQ] setSnapToGrid

Post by RPTroll »

No worries.

[setTokenSnapToGrid(1,currentToken())]

Worked to snap a token to the grid.

I updated the Announcement post with the correct function name.
ImageImage ImageImageImageImage
Support RPTools by shopping
Image
Image

Post Reply

Return to “Feature Requests”